Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και σήμερα σε περιοχές της Αττικής

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και σήμερα σε περιοχές της Αττικής

Πέντε ημέρες μετά την έλευση της κακοκαιρίας Ελπίδα, παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σήμερα σε περιοχές της Αττικής. Σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Παιανία, Ν. Μάκρη, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Βριλήσσια. Σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι είναι δουλειά της Πολιτικής Προστασίας να συντονίζει τις υπηρεσίες όπου υπάρχει πρόβλημα προκειμένου τα συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΗΕ θα μπορούν να προσεγγίζουν τα σημεία που έχουν πέσει κολώνες ή κοπεί καλώδια. «Θα έπρεπε να γνωρίζουν το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει για να μπορούν να συντονίζουν όλο αυτό που γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν η λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε χιονιά είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων ο κ. Μανιάτης είπε ότι δεν είναι. «Είχαμε πρόβλημα σε πέντε γραμμές υπόγειων καλωδίων και η επιδιόρθωσή τους είναι πιο δύσκολη», ανέφερε, τονίζοντας ότι η λύση είναι συνδυαστική, καθώς χρειάζεται τεχνογνωσία από ανθρώπινο δυναμικό.