Σκρέκας: Έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος για όλους ανεξάρτητα από ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σκρέκας: Έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος για όλους ανεξάρτητα από ληξιπρόθεσμες οφειλές

Όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση θα δουν έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, επεσήμανε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο ίδιος μάλιστα διευκρίνισε ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ Σκρέκα το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφερόμενος στις επαφές του με τις ιδιωτικές εταιρίες, υπογράμμισε ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές και όπως ανέφερε ήδη ορισμένοι πάροχοι έχουν φτιάξει εκπτωτικά πακέτα.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας ζήτησε από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.