Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια του Αγίου Όρους

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια του Αγίου Όρους

Αισθητός σε μεγάλο τμήμα της χώρας έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγίου Όρους, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 20 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Όρους, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 19,3 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν μέσα στα επόμενα 15 λεπτά, μικρότερες δονήσεις 2,8 Ρίχτερ (στα 20 χλμ ΝΝΔ του Άθου με εστιακό βάθος στα 10 χλμ) και 2,6 Ρίχτερ (στα 33 χλμ ΒΑ του Παλιουρίου Κασσάνδρας με εστιακό βάθος 10 χλμ).

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο MSC πάντως, ο σεισμός ήταν της τάξης των 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Έντονος και με διάρκεια»

 



Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Χαλκιδική και ιδιαιτέρως στον δήμο Σιθωνίας. Ο δήμαρχος Πάρης Ντέμπλας μιλώντας στο ThessToday.gr επιβεβαίωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ υπογράμμισε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση επηρέασε όλο τον δήμο Σιθωνίας.

«Ήταν πάρα πολύ έντονος ο σεισμός και είχε διάρκεια. Έγινε αισθητός σε όλο τον δήμο Σιθωνίας, από τη Συκιά έως τον Μαρμαρά και τη Νικήτη». 

Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε και επισήμανε ότι «μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε κτίριο ή τραυματισμοί», ωστόσο, «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση του μηχανισμού».