ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές προανήγγειλαν οι δικηγόροι της Σ. Μπεκατώρου

Σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές προανήγγειλαν οι δικηγόροι της Σ. Μπεκατώρου

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην αποστολή σειράς διαβημάτων προς όλες τις αρμόδιες αρχές με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους στην υπόθεση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου προανήγγειλαν οι δικηγόροι της Ολυμπιονίκη με σημερινή τους ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, οι δικηγόροι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλους και Έλλη Ρούσσου, οι οποίοι έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της Σοφίας Μπεκατώρου αναφέρουν πως«αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού», ενώ στη συνέχεια προσθέτους πως «η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο».

«Από αύριο θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των δικηγόρων της Σοφίας Μπεκατώρου:

«Αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού.

Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας. Έναν κόσμο που εκφράστηκε στην κυνική ανακοίνωση της εμπλεκόμενης Ομοσπονδίας.

Η απόφαση της Σοφίας να μιλήσει δημόσια συγκροτεί υπόδειγμα και παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν για το όνειρό του και για τη ζωή του, στον αθλητισμό και αλλού. Και ως τέτοιο υπόδειγμα, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από αύριο θα πραγματοποιήσουμε σειρά διαβημάτων προς τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την άμεση ενεργοποίησή τους στην υπόθεση, στο πλευρό της Σοφίας και κάθε θύματος των συμπεριφορών και των εξουσιών που κατήγγειλε.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Σοφίας Μπεκατώρου

Νίκος Κωνσταντόπουλος

Έλλη Ρούσσου

Ζωή Κωνσταντοπούλου»