Σε εξέλιξη η κατάθεση του εισαγγελέα Αγγελή για την Novartis

Σε εξέλιξη η κατάθεση του εισαγγελέα Αγγελή για την Novartis

Ξεκίνησε στις 10 η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την Novartis και έχει από καιρό καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης και λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς στις έρευνες.

Σημειώνεται πως η κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρή είναι η πρώτη εισαγγελικού λειτουργού.

Υπενθυμίζεται πως χθες στον εισαγγελέα προσήλθε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος επισήμανε πως «προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η υπόθεση της έρευνας των καταγγελιών για «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» έλαβε νέα διάσταση, μετά την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού, κατονόμασε τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν, παραπέμποντας στην αρχική του καταγγελία στην οποία είχε αναφέρει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν κατονόμασε και τον Αλ. Τσίπρα σημείωσε: «φυσικά».

Τη Δευτέρα στους δύο αντεισαγγελείς είχε προηγηθεί η κατάθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Υπόθεση Novartis: Καλούνται ως ύποπτοι 15 στελέχη της εταιρείας

Μετά από καθυστέρηση ετών, η Εισαγγελία Διαφθοράς καλεί σε εξηγήσεις καλούνται 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis σε Ελλάδα και Βασιλεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος την περίοδο 2008-2012, τα οποία θα λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για κακούργημα.

Οι κλήση των στελεχών της Novartis έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών από πολιτικούς αλλά και δικαστικούς, για τους χειρισμούς της υπόθεσης.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το dikastiko.gr, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Για το αδίκημα αυτό έστειλαν κλήσεις υπόπτων σε 15 στελέχη  που προέρχονται τόσο από τη μητρική  εταιρεία, η οποία έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας εδώ στην Ελλάδα.