Σε 8 χρόνια το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής 4 Γαλάτσι-Γουδή
Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε 8 χρόνια το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής 4 Γαλάτσι-Γουδή

Ως ένα έργο που θα εξυπηρετήσει 400 χιλιάδες συμπολίτες μας, θα δώσει σε εμβληματικές περιοχές όπως η Πανεπιστημιούπολη θα τους προσδώσει σημαντική άξια και δείχνει την αλλαγή σελίδας της Ελλάδας που αφήνει πίσω της την πανδημία χαρακτήρισε τη νέα γραμμή 4 του Μετρό Γαλάτσι-Γουδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε αυτή τη νέα σελίδα οι προοπτικές της οικονομίας διαγράφονται ευοίωνες και στο πλαίσιο αυτό η γραμμή 4 θα προσφέρει ασφαλείς και φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις κάνοντας την Αθήνα μια πόλη που θα χαιρόμαστε να ζούμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του μεγαλύτερου κατασκευαστικού έργου που ξεκινά στη χώρα μετά την Αττική Οδό. 

Όπως είπε  ο Πρωθυπουργός μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το πρότζεκτ φάνταζε ως ένας άλυτος γρίφος και αποκάλυψε ότι έφτασαν στην ιδέα ακύρωσής του. Όμως «επιμείναμε και τα έργα θα ξεκινήσουν εντός τους καλοκαιριού» δήλωσε. 

O πρωθυπουργός ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η Αττικό Μέτρο έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους έργα, θα προκληθεί αναστάτωση στους Δήμους και ζήτησε τη συμβολή τους για να έχει τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στους πολίτες. 

«Το έργο είναι τόσο σημαντικό που αξίζει τον κόπο η υπομονή» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Με λίγη υπομονή θα ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, ώστε εντός χρονοδιαγράμματος, σε 8 χρόνια, το Μετρό της γραμμής 4 να κάνει την πρώτη του διαδρομή».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως το έργο του Μέτρο είναι ένα από τα μεγάλα έργα τα οποία δρομολογεί η κυβέρνηση. «Είναι έργο που ξεκινά σε μια εποχή που η χώρα μας γυρίζει σελίδα καθώς αφήνουμε πίσω μας την πανδημία. Στην ανάπτυξη θα επενδύσουμε για να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόληση και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής» τόνισε.