Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο - Ανησυχία για εξορμήσεις και συνωστισμό

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο - Ανησυχία για εξορμήσεις και συνωστισμό

Αυξημένοι αναμένονται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων του κορονοϊού, σε ολόκληρη την Αττική, αλλά κυρίως το παραλιακό μέτωπο. Καθώς ο καιρός θα είναι καλός αυτό το διήμερο και οι Αρχές ανησυχούν μάλιστα για αυξημένη κινητικότητα των πολιτών εν μέσω κορονοϊού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το Σαββατοκύριακο θα είναι περισσότερα τα μπλόκα της αστυνομίας στην παραλιακή, ενώ τα χαρτιά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες για το σχετικό έλεγχο, θα πρέπει να εξηγούν ακριβώς τους λόγους μετακίνησης. Ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί πώς βρίσκεται στην περιοχή του και ότι υπάρχει λόγος που βρίσκεται στο δρόμο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν δε ότι οι έλεγχοι θα γίνουν πιο συχνοί στα παραλιακά μέτωπα και στους ορεινούς λόγγους, εκεί οπού τελευταία παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ σαρωτικός θα είναι και ο έλεγχος των εγγράφων μετακίνησης.Αν δεν υπάρχουν σημειωτέον οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση, θα πέφτουν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Επιπροσθέτως ηχητικά μηνύματα από την ΕΛ.ΑΣ θα ακούγονται σε ανοιχτούς χώρους και σε πλατείες, στις οποίες απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Υπενθυμίζεται πως σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Οπως τονίζουν οι ειδικοί, η Αττική δεν αντέχει περαιτέρω πίεση. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Αττική ανέρχονται σε 252.

Σημείωνεται ότι όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς τα μέτρα θα ισχύσουν έως και τις 18 Ιανουαρίου.