Σαρωτικοί έλεγχοι ενόψει της Πρωτοχρονιάς - Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι ενόψει της Πρωτοχρονιάς - Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα το σχέδιο της ΕΛΑΣ, με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς, προκειμένου να αποτραπούν οι μεγάλες συναθροίσεις ενόψει του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς. Το σχέδιο περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους σε κεντρικά σημεία και μπλόκα σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων.

Όπως ανέφερε και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, την παραμονή της πρωτοχρονιάς μετά τις δέκα δεν θα κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο στους δρόμους και «η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων», όπως σημείωσε, προειδοποιώντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

«Θα γιορτάσουμε οικογενειακά ή μόνοι μας, για να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε και διαβεβαίωσε πως αν υπάρχει καταγγελία ή πληροφορία ότι γίνεται πάρτι που υπερβαίνει τα όρια, η αστυνομία θα παρέμβει. «Η ΕΛΑΣ δικαιούται παρουσία εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει ποινές», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως «ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου» και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Συναθροίσεις έως 9 άτομα και με SMS

Και σήμερα όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για τα οικογενειακά τραπέζια με φίλους. Συγκεκριμένα, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες. 

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη κατοικία, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί θα βρεθούν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.