Σ. Ζαχαράκη: Κλειστά 36 σχολεία και 300 τμήματα εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού

Σ. Ζαχαράκη: Κλειστά 36 σχολεία και 300 τμήματα εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού

Σε 36 σχολικές μονάδες και 300 επιμέρους τμήματα υπολογίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία παράλληλα σημείωσε πως ο αριθμός των μονάδων που παραμένουν κλειστά είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον συνολικό αριθμό σχολείων και τμημάτων στην επικράτεια.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως πανελλαδικά το ποσοστό σχολείων και τμημάτων που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊου είναι πολύ μικρό, ενώ τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε μονάδες στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, όπου η πανδημία έχει την μεγαλύτερη εξάπλωση.

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως η υγειονομική κατάσταση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάζει και τον τομέα της Εκπαίδευσης, ενώ υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.  

Αναλυτικά, η λίστα του υπουργείου Παιδείας μετά υπό αναστολή σχολεία και τμήματα: