Σ. Νικολάου: Κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, εκτός αν είναι υπόδικος

Σ. Νικολάου: Κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, εκτός αν είναι υπόδικος

Στις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, τονίζοντας πως κανένας κρατούμενος δεν μπορεί να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν είναι υπόδικος, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ο απεργός πείνας αποδέχτηκε τον ορό και η υγεία του επιτηρείται συνεχώς από τους θεράποντες ιατρούς.

«Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημα του κάθε κρατουμένου εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο: την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών» ξεκαθάρισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Παράλληλα, η κ. Νικολάου σημείωσε πως «ελάχιστοι καταδικασμένοι της 17Ν έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», προσθέτοντάς πως το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα παραμένει κλειστό λόγω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα που κατέθεσε η υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή ή αναβολή της έκτισης ποινής του, δεν εγκρίθηκε, ενώ χθες το πρωί έγινε γνωστό πως ο αρχιεκτελεστής της 17Ν υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και οι γιατροί προχώρησαν σε ανάνηψή του, σε συμφωνία με την εισαγγελική εντολή προς αυτή την κατεύθυνση.