Ρωσία - Κορονοϊός: Σε 1.215 ανέρχονται οι θάνατοι, σε 32.974 τα νέα κρούσματα

Ρωσία - Κορονοϊός: Σε 1.215 ανέρχονται οι θάνατοι, σε 32.974 τα νέα κρούσματα

Σε 1.215 ανέρχονται οι θάνατοι από COVID-19 που καταγράφηκαν στη Ρωσία το περασμένο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Σημειώνεται ότι σε 32.974 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, έναντι 32.930 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι από 62 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Την ώρα που οι Ρώσοι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό παρά το σοβαρό επιδημιολογικό κύμα που αντιμετωπίζουν, ο διευθυντής του κέντρου Γκαμαλέγια, το οποίο δημιούργησε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, δήλωσε ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού θα τελειώσει μόνον αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός.

Η επιδημία "θα τελειώσει όταν το 70 ως 75% του πληθυσμού της χώρας μας, όπως και του κόσμου, θα έχει εμβολιαστεί, θα έχει προστατευτικά αντισώματα", δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα που πρόσκειται στο Κρεμλίνο Rossïiskaïa Gazeta.

"Ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός", πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι το Sputnik V θα πρέπει να προστεθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Από την αρχή του φθινοπώρου, η Ρωσία δεν έχει πάψει να καταγράφει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό. Η έξαρση αυτή ευνοείται από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού της, σε ένα πλαίσιο δυσπιστίας προς τις αρχές.

Μολονότι η χώρα διαθέτει αρκετά εμβόλια που έχει αναπτύξει η ίδια, μόνον το 39% των 144 εκατομμυρίων Ρώσων έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δε εξειδικευμένος ιστότοπος Gogov έχει καταγράψει από την πλευρά του ένα 34% των Ρώσων που έχει εμβολιαστεί πλήρως.