Ρατσιστική επίθεση στον Γ. Αντετοκούνμπο από καθηγητή του ΕΚΠΑ - Έρευνα από Κεραμέως

Ρατσιστική επίθεση στον Γ. Αντετοκούνμπο από καθηγητή του ΕΚΠΑ - Έρευνα από Κεραμέως

Ρατσιστική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις εξαπέλυσε ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στέλεχος τους Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Κωνσταντίνος Καλέμης κατά του αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο με αφορμή συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο στην οποία μιλάει για το ρατσισμό και τις δυσκολίες που συνάντησε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι υπεύθυνος στον τομέα της εκπαίδευσης προσφύγων. 

Ο καθηγητής σχολίασε:

Έρευνα διέταξε η  Κεραμέως

Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη. 

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις. 

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σημειώνεται ότι στη θέση αυτή που κατέχει σήμερα, έχει αποσπαστεί από το 2017 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου.