Πρόταση Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Με μια μόνο δόση ο εμβολιασμός όσων έχουν νοσήσει

Πρόταση Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Με μια μόνο δόση ο εμβολιασμός όσων έχουν νοσήσει

Να εμβολιάζονται με μια μόνο δόση όσοι έχουν ήδη νοσήσει από Covid προτείνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, χωρίς ωστόσο αυτό ακόμη να αποτελεί τελική απόφαση, προκειμένου να ακολουθήσει επίσημη σύσταση.

Σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό για τα άτομα που έχουν νοσήσει  συστήνεται  μετά την πάροδο τριών μηνών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, καθώς  οι αναρρώσαντες  διατηρούν υψηλό τίτλο αντισωμάτων.

Εάν  εκδοθεί επίσημη σύσταση για τον εμβολιασμό άπαξ όσων έχουν νοσήσει θα ακολουθήσει και σχετική προσαρμογή για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο υπό κανονικές συνθήκες εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης. Όπως πάντως εξηγεί η Καθηγήτρια παιδιατρικής Ιωάννα Παυλόπουλου από την Εθνική  Επιτροπή  Εμβολιασμών  η νόσηση πιστοποιείται από το μητρώο COVID το οποίο έχει διασύνδεση με το μητρώο εμβολιασμών.

Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από την λοίμωξη θα μπορούν να εμβολιαστούν, αφού έχει περάσει ένα τρίμηνο από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με την ήδη ισχύουσα σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι εντός τριών μηνών υπάρχει καλή ανταπόκριση με μία δόση εμβολίου, ενώ προτείνουν η δόση να γίνεται μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης Covid-19.