7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

«Προσβολή» με το Τατόι είδε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Προσβολή» με το Τατόι είδε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Προσβολή που διέπραξε απέναντι στον ελληνικό λαό», είδε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό και τα όσα συζήτησαν για την ανάπλαση στο Τατόι.

Στην λογική Πολάκη, που με αφορμή την παραπάνω επίσκεψη αναπτύσσει ξανά θεωρίες συνωμοσίας στην προσπάθεια του να επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική ρητορική, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό».

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνει ότι «όπως φαίνεται, υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γερή ιστορική μνήμη, η οποία δεν σβήνεται με εκατέρωθεν χαριτωμένες φιλοφρονήσεις. Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι' αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία - ως γνωστόν - είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας».