Προβάδισμα 16,9% της ΝΔ - Παίρνει ψηφοφόρους και από ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση ALCO

Προβάδισμα 16,9% της ΝΔ - Παίρνει ψηφοφόρους και από ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα 16,9% διατηρεί η ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό έναντι του Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί. Πιο αποτελεσματικοί υπουργοί ο Β. Κικίλιας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Κυρ. Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.000 ατόμων ηλικίας 17+ ετών σε ολόκληρη την χώρα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% και στη συνέχεια το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ εμφανίζει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης την ώρα που υποδέχεται ψηφοφόρους και από τα υπόλοιπα κόμματα, με 1 στους 10 ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές να δηλώνει πως μετακινείται προς την Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 23%.

Πιο αποτελεσματικός υπουργός θεωρείται ο Βασίλης Κικίλιας με 34%, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έρχεται δεύτερος με 19% και τρίτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 17%.

Στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, αξίζει να σημειωθεί ότι το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία, ενώ το 37% πιστεύει ότι συγκριτικά με το 2019 η κατάσταση είναι χειρότερη για την οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμα:

Δημοσκόπηση Interview: Στο 20,8% το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ