Προανακριτική: Στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης»

Προανακριτική: Στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης»

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται για να καταθέσει στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», με ηχητικά μόνο μέσα και αλλοίωση της φωνής.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» έφτασε στη ΓΑΔΑ λίγο πριν τις 4 μ.μ. Η εξέτασή του θα γίνει ενώ αυτός θα βρίσκεται στον 8ο όροφο και η αντιπροσωπεία της Προανακριτικής στον 14ο όροφο  Τα μέλη της Προανακριτικής δεν θα έχουν την εικόνα του μάρτυρα, ενώ η φωνή του θα είναι αλλοιωμένη με ειδικά εφέ ώστε να μην γίνει γνωστή η ταυτότητά του. Επίσης απαγορεύτηκε η χρήση κινητού στον μάρτυρα. 

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται μόνοι οι εισηγητές των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή συνεδρίαση να ζητά να πάνε και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Σίγουρα, πάντως, θα απουσιάζει το ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος του οποίου ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του κόμματος. 

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο «Μάξιμος Σαράφης» δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του.