Πρεσβεία Ισραήλ: Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί να ζει κάτω από την απειλή ρουκετών

Πρεσβεία Ισραήλ: Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί να ζει κάτω από την απειλή ρουκετών

Σαφές μήνυμα ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί να ζει κάτω από την απειλή ρουκετών που εκτοξεύονται ανάλογα με τα καπρίτσια πολεμαρχών, στέλνει με νεώτερη ανακοίνωση της η πρεσβεία του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «η Χαμάς δεν έχει κανένα συμφέρον να επικρατήσει ηρεμία. Αντιθέτως».

Στην ανακοίνωσή της, η πρεσβεία, καλεί την διεθνή κοινότητα «να μιλήσει δυνατά και ξεκάθαρα», τονίζοντας ότι «το Ισραήλ δεν θα συμβιβαστεί ως προς την κυριαρχία του οπουδήποτε μέσα στο Κράτος του Ισραήλ και στην πρωτεύουσα του».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρεσβεία του Ισραήλ αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της στα μέτρα που έχουν λάβει οι ισραηλινές αρχές προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να αποτραπούν οι εντάσεις και η βία, προσθέτοντας ότι η απάντηση σε όλα αυτά είναι η περισσότερη βίαιη ρητορική, βία και τρομοκρατία.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ενώ «το Ισραήλ έχει λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να ηρεμήσει την κατάσταση και να αποτρέψει τις εντάσεις και τη βία. Ενώ το Ισραήλ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ελευθερία της θρησκείας και της λατρείας, εβραίοι που προσεύχονταν στο Δυτικό Τείχος έχουν πέσει θύματα από πέτρες που εκτοξεύθηκαν εναντίον τους».

Καθώς και ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει μια δικαστική ακρόαση σχετικά με το ζήτημα του Sheikh Jarrah για να μειώσει την ένταση. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισε επίσης να περιορίσει την είσοδο των Εβραίων στο Όρος του Ναού. Μόλις πρόσφατα ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αποφάσισε να μην επιτρέψει μια ετήσια πορεία που γιορτάζει την Ημέρα της Ιερουσαλήμ να προχωρήσει σε μια διαδρομή που είχε ήδη εγκριθεί για να ελαχιστοποιήσει και να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση».

«Όσοι είναι υπέρ της ειρήνης, απλοί άνθρωποι και ηγέτες πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα», τόνιζε η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.