ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2026η
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

ΠΟΥ: Ενημερώνει για τα ευρήματά του στην Κίνα για τον κορονοϊό

ΠΟΥ: Ενημερώνει για τα ευρήματά του στην Κίνα για τον κορονοϊό

Σε ενημέρωση των ΜΜΕ θα προβούν στις 9.30 π.μ. (ώρα Ελλάδας) τα μέλη της ομάδας του του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναζητούν στοιχεία σχετικά με την προέλευση της COVID-19, σχεδόν ένα μήνα μετά από συναντήσεις και επισκέψεις που πραγματοποίησαν στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, «η διεθνής ομάδα που επιδιώκει να καταλάβει την προέλευση του ιού ο οποίος προκαλεί την Covid-19» και η θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με Κινέζους συναδέλφους της, 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ομάδα έφτασε στην Ουχάν στις 14 Ιανουαρίου και αφού πέρασε δύο εβδομάδες σε καραντίνα, επισκέφθηκε κάποια σημεία-κλειδιά όπως την αγορά θαλασσινών της Χουανάν, την τοποθεσία όπου καταγράφηκαν οι πρώτες μολύνσεις, καθώς και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, το οποίο έχει λάβει μέρος σε έρευνες για τον κορονοϊό. 

Τα μέλη της ομάδας έχουν προσπαθήσει να μετριάσουν τις προσδοκίες σχετικά με την αποστολή, με τον ζωολόγο Πίτερ Ντάσακ να αναφέρει στο Reuters ότι ένας από τους στόχους τους ήταν να ανακαλύψουν ποια θα είναι τα επόμενά τους βήματα και να «καλύψουν τα κενά».

Ένα άλλο μέλος της ομάδας, ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, Ντόμινικ Ντουάιερ είπε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί χρόνια προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid.