Ποινική δίωξη για κλοπές κατ' εξακολούθηση στο διαρρήκτη τράπεζας στο Χαλάνδρι

Ποινική δίωξη για κλοπές κατ' εξακολούθηση στο διαρρήκτη τράπεζας στο Χαλάνδρι

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ΄εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του 58χρονου συλληφθέντα για το ριφιφί σε τέσσερις θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζα του Χαλανδρίου, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψή του μετά την εύρεσης γενετικού υλικού σε θυρίδα.

Ο 58χρονος φέρεται να εντοπίστηκε μετά από έρευνα των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας από την οποία προέκυψε ότι υπήρχε βιολογικό υλικό του, σε σημείο μίας από τις διερρηγμένες θυρίδες.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης διάρρηξης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μελετώντας βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και το είδος και το περιεχόμενο των διερρηγμένων θυρίδων, όπου και βρήκαν γενετικό υλικό του 58χρονου δράστη σε θυρίδα, οδηγώντας στην ταυτοποίηση και σύλληψή του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, το κατάστημα και την θυρίδα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια, καθώς και πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που συνολικά υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ αλλά και μεγάλης αξίας κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος