Πλεύρης - Κακοκαιρία: Κανονικά η λειτουργία νοσοκομείων - Τεράστια προσπάθεια του ΕΚΑΒ

Πλεύρης - Κακοκαιρία: Κανονικά η λειτουργία νοσοκομείων - Τεράστια προσπάθεια του ΕΚΑΒ

Κανονική ήταν η λειτουργία των νοσοκομείων χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Στο λεκανοπέδιο εφημέρευαν το Θριάσιο, το Ασκληπιείο, ο Ερυθρός και το Ιπποκράτειο, τα οποία λειτούργησαν κανονικά. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ έγινε η αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην τεράστια ταλαιπωρία του κόσμου, σημειώνοντας πως όλη η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο καθένας από τον τομέα που είναι προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό που τον αφορά.

Υπεράνθρωπη προσπάθεια του ΕΚΑΒ

Έκανε λόγο για υπεράνθρωπη προσπάθεια, προσθέτοντας ότι σε 4 σημεία της Αττικής Οδού, όπου γινόταν προσπάθεια απεγκλωβισμού, ήταν ασθενοφόρα ΕΚΑΒ, για το οποίο είπε ότι καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και πως είναι διαρκώς σε επικοινωνία με τον πρόεδρό του.

Σημαντικό, όπως είπε ο κ. Πλεύρης είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και να μην υπάρξει κάποιο περαιτέρω απρόοπτο συμβάν.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε μετά το μεσημέρι στο ΕΚΑΒ με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ, διασώστες, νοσηλευτές, ιατρούς που συμμετέχουν στους απεγκλωβισμούς και βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα με τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Αττικής.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ποια νοσοκομεία εφημερεύουν σήμερα στο λεκανοπέδιο, τα οποία είναι: το «Κωνσταντοπούλειο», το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΙΤΣ, το ΚΑΤ και είναι και το «Αλεξάνδρα», το «Λαϊκό» και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Γίνονται κανονικά οι εφημερίες.

Ραντεβού εμβολιασμών

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τους εμβολιασμούς θα γίνει άμεσα. Για τους ενήλικες είπε ότι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν νέα ραντεβού, καθώς υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων ραντεβού.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών, σημείωσε ότι θα αποσταλούν SMS, προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να δουν ποιο θα είναι το επόμενο ραντεβού.

Πλήρης επάρκεια οξυγόνου στα νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι επειδή έχουμε μεγάλη κατανάλωση οξυγόνου στα νοσοκομεία λόγω Covid, υπήρξε πλήρης προμήθεια οξυγόνου.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, τα οχήματα που θα παρέδιδαν οξυγόνο και ήταν εγκλωβισμένα- παρ' όλο που τα νοσοκομεία δεν είχαν πρόβλημα, είχαν οξυγόνο- υπήρξε φροντίδα και αυτά τα οχήματα να φτάσουν ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης.