Πέρασε και από τη Γερουσία το πακέτο στήριξης Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων
ΗΠΑ

Πέρασε και από τη Γερουσία το πακέτο στήριξης Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημείωσε σήμερα την πρώτη του μεγάλη νομοθετική νίκη, καθώς μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Γερουσία υιοθέτησε το πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που προωθεί για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και να προσφερθεί ανακούφιση σε όσους πλήττονται από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19.

«Λέμε στον αμερικανικό λαό, η βοήθεια βρίσκεται στο δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η δουλειά μας τώρα είναι να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βγει από αυτή τη κατάσταση».

Το σχέδιο Μπάιντεν προβλέπει την διάθεση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, αλλά επίσης 130 δισ. δολάρια ως συνδρομή για το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρά την πανδημία.

Νέες επιταγές οικονομικής βοήθειας 1.400 δολαρίων προβλέπεται να σταλούν στους Αμερικανούς, ανάλογα με το εισοδηματικό τους επίπεδο, ενώ η διάρκεια της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

 Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ το έχουν απεγνωσμένα ανάγκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1.9 τρισ. δολαρίων το οποίο η χώρα «έχει απεγνωσμένα ανάγκη», όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

«Κάναμε ένα τεράστιο βήμα» για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αρχηγός του κράτους, του οποίου αυτό το μεγάλο σχέδιο στήριξης ήταν μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσουν να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19.

 Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για το πακέτο ανάκαμψης από την πανδημία ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων

Πώς το πακέτο Μπάιντεν μπορεί να εξαλείψει τις συνέπειες της πανδημίας