Παραπλανητική σύμφωνα με το Twitter η «ανοσία» Τραμπ στον κορονοϊό

Παραπλανητική σύμφωνα με το Twitter η «ανοσία» Τραμπ στον κορονοϊό

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter την οποία χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ως παραπλανητική τη δημοσίευση που έκανε νωρίτερα o ίδιος, υποστηρίζοντας ότι έχει ανοσία στον κορονοϊό.

"Αυτό το tweet παραβιάζει τους κανόνες του Twitter για την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό" αναφέρεται πάνω από τη δημοσίευση του Ντόναλντ Τραμπ.

"Φαίνεται ότι έχω ανοσία. Δεν ξέρω για πόσο, ίσως για πολύ καιρό, ίσως για μια μικρή περίοδο, ίσως για πάντα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά, όμως έχω ανοσία", είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο προσωπικός του γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, είπε το Σάββατο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διατρέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε αν είναι αρνητικός στον κορονοϊό.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκτός από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος πληροί όλα τα κριτήρια των CDC για ένα ασφαλές τέλος της απομόνωσης, με σημερινά αναγνωρισμένα πρότυπα, δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνο να μεταδώσει (τον ιό) σε άλλα άτομα", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κόνλεϊ, χωρίς να αναφερθεί καθόλου σε νέα διάγνωση του προέδρου.

"Κέρδισα αυτόν τον τρελό φρικτό ιό της Κίνας. Πέρασα τα υψηλότερα τεστ, τα υψηλότερα πρότυπα, και είμαι σε καλή κατάσταση. Και πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι φανταστικά. Αισθάνομαι πραγματικά καλά", δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News και την εκπομπή της Μαρία Μπαρτιρομο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πλατφόρμα σημειώνει ως παραπλανητική μια δημοσίευση του προέδρου. Σημειώνεται ότι τον Μάιο η δήλωση του Τραμπ μέσω Twitter οπότε και υποστήριξε ότι η επιστολική ψήφος μπορεί να αποτελεί προϊόν νοθείας, οδήγησε σε παρέμβαση της πλατφόρμας.