Πάνω από 90.000 εργαζόμενοι στους τομείς υγείας παγκοσμίως μολύνθηκαν από κορονοϊό

Πάνω από 90.000 εργαζόμενοι στους τομείς υγείας παγκοσμίως μολύνθηκαν από κορονοϊό

Τουλάχιστον 90.000 εργαζόμενοι στον τομέα υγείας σε όλον τον κόσμο πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό και πιθανόν ο αριθμός αυτός να είναι διπλάσιος εν μέσω των πληροφοριών για συνεχιζόμενες ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών.

Η covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 260 νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, αναφέρει το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, καλώντας τις αρχές να διατηρούν πιο ακριβή αρχεία για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού μεταξύ των εργαζομένων και των ασθενών.

Σημειώνεται πως στην Ισπανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, χθες Τρίτη (5/5) η μεγάλη πλειονότητα των 867 νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, ήταν νοσηλευτές, μια τάση που παρατηρείται μάλιστα εδώ και αρκετές ημέρες παρότι η επιδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, από τα 867 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, το 73% (631) είναι επαγγελματίες υγείας στη χώρα, ενώ από τις 28 Απριλίου, το νοσηλευτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 66% (με 5.587 κρούσματα) των περισσότερων από 8.500 νέα κρούσματα στη χώρα.