7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Πανελλαδικές 2021: Μέσω SMS έλαβαν τις βαθμολογίες τους 8 στους 10 υποψηφίους

Πανελλαδικές 2021: Μέσω SMS έλαβαν τις βαθμολογίες τους 8 στους 10 υποψηφίους

Συνολικά 8 στους 10 υποψηφίους, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έλαβαν σε λίγα λεπτά τη βαθμολογία τους μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους, για πρώτη φορά, γνωστοποίησαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως.  Πρόκειται για 73.273 μαθητές, από τους 92.020, οι οποίοι έλαβαν τους βαθμούς τους εντός 5 λεπτών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας βαθμολόγησης των γραπτών.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS εξασφαλίσθηκε πρώτη φορά φέτος μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, όπως είχαν ανακοινώσει οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

«Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και με σύμμαχο την τεχνολογία, δώσαμε φέτος τη δυνατότητα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να λάβουν άμεσα ενημέρωση για τη βαθμολογία τους και στο κινητό τους. Η μεγάλη ανταπόκριση των νέων μας είναι ενδεικτική της επιθυμίας τους να αξιοποιήσουν νέα ψηφιακά εργαλεία» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την ίδια, «συνεχίζουμε, σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοταχώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε περαιτέρω τις ψηφιακές δεξιότητες σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα».

Στη συμβολή της νέας αυτής διαδικασίας ως προς μια νέα μετάβαση, αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημειώνοντας ότι «η αποστολή των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών συμβολίζει μία μετάβαση. Μια μετάβαση από την εποχή που τα αποτελέσματα μεταδίδονταν μέσω του ραδιοφώνου στο σήμερα, όπου απεστάλησαν για πρώτη φορά απευθείας και προσωπικά σε όσους μαθητές είχαν δηλώσει ότι το επιθυμούν».

«Για εμάς η τεχνολογία είναι μέσο και όχι σκοπός. Είναι μέσο για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για να σηματοδοτήσουμε έναν νέο ρόλο του κράτους, που θα πηγαίνει αυτό στον πολίτη για όσα εκείνος χρειάζεται. Έχουμε μια διαρκή και ιδιαίτερα παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με στόχο να αναβαθμίσουμε συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία εισάγοντας νέα ψηφιακά εργαλεία», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες

Κεραμέως: Συγχαρητήρια σε υποψηφίους των Πανελλαδικών και εκπαιδευτικούς

Κυρ. Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά 73.273 υποψήφιοι έλαβαν τη βαθμολογία τους με SMS