Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες

Στο results.it.minedu.gov.gr μπορούν από το μεσημέρι να ενημερώνονται οι κηδεμόνες και οι μαθητές για τα αποτελέσματα της βαθμολογίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να δουν τα αποτελέσματά τους, είναι να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

Όσον αφορά τη συνολική εικόνα αναφορικά με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη Δευτέρα.

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 και με sms

Περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους έλαβαν για πρώτη φορά με sms τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξτάσεων στο κινητό τους τηλέφωνο, σήμερα. Υπολογίζεται ότι τα sms έφτασαν τα 70.000. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Ακόμα, διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι μαθητές, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.

Τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι μαθητές, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.

Σε ερώτηση πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση αυτού του νέου τρόπου ενημέρωσης των μαθητών, ο Κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το εγχείρημα «απαιτούσε καλή συνεργασία και η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας είναι πάρα πολύ καλή».

Ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες: