ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Π. Σκουρλέτης για Δ. Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση επιλέγει να υπονομεύσει το κράτος δικαίου

Π. Σκουρλέτης για Δ. Κουφοντίνα: Η κυβέρνηση επιλέγει να υπονομεύσει το κράτος δικαίου

«Θλιβερή» χαρακτηρίζει την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης, που στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του απέναντι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο Mega ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει: «Είναι μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν τιμά τη σημερινή Δημοκρατία στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση επιλέγει να υπονομεύσει το κράτος δικαίου, έναντι της ευνομούμενης και λειτουργούσας δημοκρατικής Πολιτείας».

Επιπροσθέτως ατιολογώντας την θέση του ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον ίδιο της τον νόμο, που πρόσφατα ψήφισε». «Από τη στιγμή που καταργήθηκε η δυνατότητα έκτιση της ποινής του στις αγροτικές φυλακές, ο νόμος λέει ότι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές που ήταν πριν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Αυτό είναι ρύθμιση της κυβέρνησης και δεν το κάνει. Διότι επιλέγει να στείλει κάποια ακατανόητα σήματα, τα οποία είναι σε βάρος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας», τονίζει

Παράλληλα εξηγώντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εμείς επιλέγουμε, όχι να υπερασπιστούμε αυτά τα οποία έκανε ο κ. Κουφοντίνας -ο κ. Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις εγκληματικές του πράξεις- επιλέγουμε να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την αξία της ζωής που είναι πάνω απ' όλα».

Επίσης, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνει: «Η κυβέρνηση επιλέγει έναν ρόλο σαν αυτόν της Θάτσερ που, κάτω από άλλες συνθήκες, είχε συνδέσει το όνομά της με μια αντίστοιχη απεργία πείνας, του Μπόμπι Σαντς, και του Ερντογάν από την άλλη, για να μιλήσω με πιο σύγχρονους όρους. Η Δημοκρατία του Ερντογάν δεν μπορεί να είναι πρότυπο για μας».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται στο θέμα της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και προσθέτει ότι «ως οργανωμένη Πολιτεία δεν κάναμε τον τελευταίο χρόνο αυτά που έπρεπε σε μια σειρά τομείς για τον περιορισμό της πανδημίας και γι' αυτό η κυβέρνηση έχει τεράστια πολιτική ευθύνη».