Ουκρανοί αξιωματούχοι: Βρέθηκαν πάνω από 900 σοροί δολοφονημένων αμάχων στο Κίεβο

Ουκρανοί αξιωματούχοι: Βρέθηκαν πάνω από 900 σοροί δολοφονημένων αμάχων στο Κίεβο

Περισσότερα από 900 σοροί δολοφονημένων αμάχων ανακαλύφθηκαν στην περιοχή γύρω από το Κίεβο μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων,  σύμφωνα με το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχους την τοπικής αστυνομίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα  σχεδόν όλοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ένδειξη ότι «εκτελέστηκαν».

Ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν που ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι από το είδος των τραυμάτων που βρέθηκαν στους νεκρούς δείχνει ότι πολλοί «απλώς εκτελέστηκαν», όπως δήλωσαν οι Ουκρανοί αξιωματικοί.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ ανέφερε ότι τα σώματα των αμάχων εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους ή έγιναν προσωρινές ταφές. Επικαλέστηκε στοιχεία της αστυνομίας που δείχνουν ότι το 95% πέθανε από πυροβολισμούς από τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα, αναφέρει το AP.

«Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι υπό τη (ρωσική) κατοχή, οι άνθρωποι απλώς εκτελέστηκαν στους δρόμους», είπε ο Νεμπίτοφ και πρόσθεσε πως καθημερινά περισσότερα πτώματα εντοπίζονται κάτω από ερείπια και σε ομαδικούς τάφους.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων βρέθηκε ήταν την Μπούκα, όπου ήταν περισσότερα από 350, επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Νεμπίτοφ , οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο Μπούκα συγκέντρωσαν και έθαψαν νεκρούς στο προάστιο του Κιέβου ενώ παρέμενε υπό ρωσικό έλεγχο. Τα ρωσικά στρατεύματα, πρόσθεσε, «εντοπίζουν» ανθρώπους που εξέφραζαν έντονες φιλοουκρανικές απόψεις.