Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 20:57

-A +A

«Ομπρέλα προστασίας» για δανειολήπτες που έπληξε η κρίση

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 20:57
«Ομπρέλα προστασίας» για δανειολήπτες που έπληξε η κρίση
-A +A

«Ομπρέλα προστασίας» για δανειολήπτες που έπληξε η κρίση εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου το κράτος θα επιδοτεί μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την οικονομία και ειδικότερα για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός σημείωσε πως δρομολογείται πρόγραμμα στο οποίο το κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού, και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία. Καλύπτει όλα τα «κόκκινα δάνεια», τόσο αυτά που δημιουργήθηκαν πριν το τέλος του 2018, όσο και αυτά που μεταγενέστερα – μέχρι σήμερα – προέκυψαν, για τους πολίτες που επλήγησαν από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Επίσης καλύπτει και τα εξυπηρετούμενα δάνεια ανθρώπων που επλήγησαν από την πανδημία. Παράλληλα, σημείωσε ο Χρ. Σταϊκούρας θέτει δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επωφεληθούν της επιδότησης οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Με το νέο πρόγραμμα, επιπροσθέτως προς την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου:

  • Ενισχύονται, για πρώτη φορά, οι συνεπείς δανειολήπτες, με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.
  • Υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, και έχουν «κόκκινο» δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018.
  • Καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών.
  • Περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων.
  • Ενισχύεται η κοινωνική συνοχή.
  • Καλύπτονται πολλαπλάσιοι δανειολήπτες σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο.
-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα