ΓΔ: 831,18 6,16 (0,75 %)

Τζίρος: 9,26 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 831,18 6,16 (0,75 %)

Τζίρος: 9,26 εκατ. €   RT

Ολγα Κεφαλογιάννη: Στόχος η κοινωνική συνοχή και η ελπίδα για μία καλύτερη ημέρα

Ολγα Κεφαλογιάννη: Στόχος η κοινωνική συνοχή και η ελπίδα για μία καλύτερη ημέρα

Για ένα σύνθετο και δύσκολο προϋπολογισμό που συντάχθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες ενώπιον μίας παγκόσμιας πανδημικής κρίσης έκανε λόγο η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής της γαλάζιας παράταξης τόνισε την επιτακτική ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, της στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας των οποίων οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά ηρωική μάχη όπως τόνισε, όπως και ένα ακόμη καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Θίγοντας μία πολύ σημαντική παράμετρο, αναφέρθηκε στις γυναίκες της χώρας μας η εργασιακή απασχόληση των οποίων απειλείται δύο φορές περισσότερο ,υποστηρίζοντας πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην πληγεί η κοινωνία αλλά και το ΑΕΠ.

Αύξηση συμμετοχής των υποαπασχολούμενων και ευρύτερα των νέων ανθρώπων, και προστασία των κοινωνικά ευπαθών ομάδων ,ώστε όπως επεσήμανε να μιλάμε για ένα κράτος σύγχρονο, ευέλικτο ,αξιοκρατικό ,εμπνευσμένο από διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης για την πανδημία, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 24 δις ευρώ που διοχετεύτηκαν, στα 7,5 δις τα οποία θα διατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021, στα 600 εκατομμύρια των κοινωνικών επιδομάτων, και στα 3 δις του ειδικού αποθεματικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 2021,τονίζοντας πως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η ανάπτυξη. 

Οσον αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,απαντώντας σε ένα σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρόπολη και περί ευθυνών της υπουργού Πολιτισμού κ.Μενδώνη, η κυρία Κεφαλογιάννη συνέστησε αυτογνωσία θυμίζοντας πως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, «βιώσαμε το χάος της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και γενικά της αποτυχίας και στο χώρο του πολιτισμού».

Εν συνεχεία τόνισε πως σε κρίσιμες περιόδους δεν υπάρχει χώρος για διενέξεις, και κάλεσε την αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των ιστορικών στιγμών που διάγει η χώρα.