Οκτάι: Η Ελλάδα είτε θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους

Οκτάι: Η Ελλάδα είτε θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε δηλώσεις του ανέβασε πάλι τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, απειλώντας την Ελλάδα σχετικά με την αποστρατικοποίηση των νησιών που ζητά επίμονα η τουρκική πλευρά. «Είτε θα αφοπλιστούν τα νησιά, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Η Τουρκία δεν μπορεί και δεν θα κάνει πίσω σε αυτά» ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι.

«Η ατζέντα στην Κύπρο δεν είναι ήρεμη. Εδώ, ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Κύπρο, ασχολούμαστε και με τα εξωτερικά κόλπα (σ.σ των Ελλήνων). Είναι ανησυχητικό για την Τουρκία που επίμονα ζητάμε την ασποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου αλλά ούτως ή άλλως δεν το κάνει η Ελλάδα.

Έχουν περάσει εκατό χρόνια (σ.σ από τη συνθήκη της Λωζάνης), υπάρχει μια Τουρκία που έκανε υπομονή εκατό χρόνια. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η Ελλάδα θα συνέλθει.

Είτε θα αφοπλιστούν τα νησιά, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Η Τουρκία δεν μπορεί και δεν θα συναινέσει σε αυτά» ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Λίγες μέρες πριν, ο Οκτάι είχε πει πως «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δίχως να ντραπεί επιχείρησε να παρομοιάσει την ‘ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου’ με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία» σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στα Κατεχόμενα με τον πρόεδρο του Ψευδοκράτους, Ερσάν Τατάρ.