Ο Τραμπ αρνείται να δώσει διαταγή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Τραμπ αρνείται να δώσει διαταγή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να εκδώσει διάταγμα ή σχετική εντολή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο, παρότι οι ειδικοί την θεωρούν απαραίτητη και τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. 

«Θέλω οι άνθρωποι να διατηρούν ένα επίπεδο ελευθερίας» είπε ο Τραμπ στο δίκτυο Fox News. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ για μεγάλο διάστημα αρνούνταν να φορέσει ο ίδιος μάσκα μέχρι πρόσφατα που έκανε χρήση.  

Η δήλωση αυτή έρχεται αντίθετα στις συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης του οποίου ο διευθυντής Ρόμπερτ Ρεντφιλντ δήλωσε χθες ότι «Δεν είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κορονοϊό. Η μάσκα μας βοηθά». 

Σημειώνεται ότι προ ημερών και ο Ναύαρχος Μπρετ Γκιρουα, αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρήση μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ είναι απαραίτητη, αναλύοντας ότι δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα ως προς αυτό το ζήτημα. 

Ο Γκιρουα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο ABC και συγκεκριμένα στην εκπομπή «This Week» δεν πήρε θέση για το αν πρέπει να υπάρξει εκτελεστικό διάταγμα για την χρήση μάσκας αλλά 

πρόσθεσε, "είναι πραγματικά απαραίτητο να φοράτε μάσκα δημόσια."