Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (δεν) απολογείται για το ρεβεγιόν στο Ντουμπάι...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (δεν) απολογείται για το ρεβεγιόν στο Ντουμπάι...

Ο συνδυασμός νιάτα - ταλέντο - φήμη - χρήματα μπορεί να αποδειχθεί «εκρηκτικός». Οποια κι αν είναι η οπτική των τρίτων, συνήθως όσοι τα διαθέτουν γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι οι στιγμές τους περνούν τακτικά μέσα από ένα «μικροσκόπιο». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το ξέρει. Ζει μ’ αυτό.

Ο 22χρονος τενίστας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης, στο περιθώριο της προετοιμασίας του ενόψει του επερχόμενου Open Αυστραλίας, μιλώντας για την καριέρα του, αλλά και την... πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Ντουμπάι, που σχολιάστηκε αρνητικά. Κατακρίθηκε για τις φωτογραφίες σ ένα πάρτι με πολύ κόσμο, δίχως μάσκες και θέλησε να δώσει τη δική του εξήγηση, χωρίς απολογίες.

«Προετοιμαζόμουν στο Ντουμπάι και είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έκανα Πρωτοχρονιά με την οικογένειά μου. Ακολούθησα όλα τα τοπικά υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς οι κανόνες εκεί είναι διαφορετικοί από την Ελλάδα. Στο Ντουμπάι επιτρέπεται η κυκλοφορία στους δρόμους χωρίς μάσκα και είχε δοθεί άδεια για συναθροίσεις. Δεν παραβίασα κανέναν κανόνα και διασκέδασα, κάτι που είχα να κάνω αρκετό καιρό. Δεν βλέπω κάτι αρνητικό σ’ αυτό. Ο κόσμος βλέπει ένα στιγμιότυπο και αυτομάτως δημιουργείται μία άσχημη εντύπωση ή και αίσθημα ζήλιας... Αυτό δεν με σταματά από το κάνω αυτό που κάνω». 

Από το Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, ο νεαρός αθλητής εξήγησε ότι «η δική μου συμβολή στο τένις και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό μού προσφέρει μία ξεχωριστή περηφάνια. Το θεωρώ σημαντικό να δώσω κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι νεαροί συμπατριώτες αθλητές. Αυτό είναι σημαντικό για την κουλτούρα και την εξέλιξη της χώρας».

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο... αιώνιο θέμα, αν η δόξα και τα χρήματα έχουν επηρεάσει τον χαρακτήρα του. Επισημαίνοντας πως «δεν θα έλεγα ότι έχουν επίδραση στον εαυτό μου. Απλώς η οικονομική άνεση μού επιτρέπει να στηρίζω τα αδέρφια μου, που θέλουν επίσης να παίξουν τένις. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτές τις ανέσεις που είναι πια μέρος της ζωής μου». 

Καταλήγοντας, εξήγησε πως «προσπαθώ να μείνω ταπεινός και το να παραμείνω ο ίδιος Στέφανος. Είναι μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που πρέπει να περάσω. Και οφείλω να είμαι προσεκτικός στο να επιλέγω τους ανθρώπους γύρω μου. Εχω, όμως, υπομονή και μπορώ να “διαβάσω” κάποιον δίχως να χρειαστεί να του μιλήσω για ώρα...».