Ο Σέρχιο Ράμος, μια «φούσκα», οι «σημαίες» της Ρεάλ και το «ο σύλλογος πάνω από όλα»

Ο Σέρχιο Ράμος, μια «φούσκα», οι «σημαίες» της Ρεάλ και το «ο σύλλογος πάνω από όλα»

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, δημοσίως είπε πως θα ήθελε το θέμα της ανανέωσης του Σέρχιο Ράμος να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ο Γάλλος τεχνικός αντιλαμβάνεται πως αυτό το ζήτημα τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικότερο και από την προσπάθεια κατάκτησης τίτλων. Κυρίως γιατί είναι εμφανές πως χωρίς τον πνευματικό και φυσικό ηγέτη της, η ομάδα δυσκολεύεται.

Ο Σέρχιο Ράμος δεν έχει φορέσει την φανέλα από τις 14 Ιανουαρίου, όταν η «βασίλισσα» έχασε με 2-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και αποκλείστηκε από τον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Εκτοτε έχασε κι άλλον τίτλο με την έκπληξη της Αλκογιάνο στο Κύπελλο. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός λέει πως νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο και γι' αυτό δεν παίζει. Στον σύλλογο έχουν δεύτερες σκέψεις...

Ο Ράμος και ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ είχαν πει πως θα έλυναν το ζήτημα του συμβολαίου μεταξύ τους. Χωρίς διαρροές στα ΜΜΕ, χωρίς μεσάζοντες. Ψέμματα. Κάθε κίνηση της μιας ή της άλλης πλευράς γίνεται γνωστή σε... απευθείας σύνδεση. Οπως και οι διαθέσεις τους. Ο Πέρεθ λέει πως δεν έχει πρόβλημα να του ανανεώσει για δύο χρόνια. Ο Ράμος πως είναι διατεθειμένος ν' αποδεχθεί μείωση 10% και να πληρωθεί τα δύο χρόνια συμβολαίου σε βάθος 4ετίας ώστε να βοηθήσει το κλαμπ να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Οπότε που... «κολλάει» το ζήτημα; Στα όσα βγαίνουν προς τα έξω. Ο Ράμος λέει πως έχει πρόταση 15 εκατομμυρίων τον χρόνο από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή το αρνείται και ο Πέρεθ του λέει πως... μπλοφάρει. Επίσης ο πρόεδρος δεν είναι σίγουρος πως ο αρχηγός του θέλει λιγότερα χρήματα. Ο Ράμος υπέστη οικονομική ζημιά όταν «έσκασε» πρόσφατα η... φούσκα των ακινητών στη Μαδρίτη και αναζητά ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο.

Από τη μεριά του ο «SR4», δυσκολεύεται να πιστέψει πως το κλαμπ δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του. Ο πρόεδρος λέει πως έχει ήδη κλεισμένο τον Ντάβιντ Αλαμπα της Μπάγερν Μονάχου, που παίζει στην ίδια θέση. Το deal για το 4ετές συμβόλαιο και το μπόνους υπογραφής του Αυστριακού υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, η πλευρά του Ράμος νιώθει πως έχουν ανοίξει παλιές πληγές κι ο Πέρεθ δεν έχει ξεχάσει την κόντρα του ποδοσφαιριστή με τον Ζοσέ Μουρίνιο και το τελεσίγραφο «ή εμείς ή αυτός», ούτε και παλιότερες διαφορές σε διαπραγματεύσεις για ανανεώσεις ή τις παρεμβάσεις του Ράμος για τις επιλογές προπονητών.

Ωστόσο, σ' αυτή τη συγκυρία ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Καμιά ομάδα δεν θα προσφέρει στον Ράμος αυτά που ζητάει. Ο Πέρεθ, όμως, ήδη έχει λάβει ένα «όχι» από τ' αποδυτήρια στη νέα μείωση μισθών της τάξης του 10%. Εχει προηγηθεί άλλο ένα 10% την προηγούμενη σεζόν. Ο Ράμος μπορεί να παίξει ρόλο στην αλλαγή της απόφασης των παικτών. Ο Ζιντάν ελπίζει να... τελειώσει σύντομα ώστε οι πάντες να προσηλωθούν στο αγωνιστικό σκέλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να δείχνει πως οικονομικά τα πάει καλά, αλλά έχει κι αυτή μεγάλο πρόβλημα όπως η «αιώνια αντίπαλος» της η Μπαρτσελόνα. Τα χρέη της ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ κι ακόμη δεν ξεπληρώνει το δάνειο για την ανακατασκευή του γηπέδου. Γι' αυτό και θέλει τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League.

Τώρα, ο Ράμος που είχε την υπόσχεση του προέδρου από το 2018 για επέκταση της συνεργασίας βρίσκεται μερικούς μήνες προτού λήξει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου, φοβάται πως θα φύγει κι αυτός από την πίσω πόρτα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» όπως έκανε και με άλλους ο Πέρεθ όταν αποφάσισε πως ο σύλλογος είναι πάνω από όλους, ακόμη κι από εκείνους που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα: ο Βιθέντε δελ Μπόσκε, ο Φερνάντο Ιέρο, ο Ραούλ, ο Ικερ Κασίγιας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με όλους είχε διαφορές ο πρόεδρος, οικονομικές, προσωπικές ή θεωρούσε πως απλά έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν.