O πρωθυπουργός θα επισκεφτεί σήμερα το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στο Περιστέρι

O πρωθυπουργός θα επισκεφτεί σήμερα το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στο Περιστέρι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί σήμερα το πρωί το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στο Περιστέρι. 

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για το ένα από τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Yπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επεσημάνει πρόσφατα σε συνέντευξη στο CNN ότι «όσο περισσότεροι εμβολιάζονται αναμένω πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τον κορονοϊό». «Είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες χώρες της ΕΕ σε ό,τι αφορά στον ρυθμό εμβολιασμού και όταν επιτύχουμε το ορόσημο στα τέλη Απριλίου να έχουμε δηλαδή εμβολιάσει -τουλάχιστον με την πρώτη δόση- όλους τους πολίτες άνω των 60 και όλους, που υποφέρουν από βαριά νοσήματα θα αποσυμπιέσουμε σημαντικά τα νοσοκομεία μας. Τότε αναμένουμε και μία σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα», είχε υπογραμμίσει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως μόνο τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, δηλαδή όσοι έγιναν συνολικά κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, καθώς αυξάνονται και οι ποσότητες των εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά θα φτάσουν στην Ελλάδα πάνω από 1,1 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfyzer, πάνω από 450.000 της AstraZeneca, 100.000 της Moderna. Μετά την έγκριση του εμβολίου της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν στην Ελλάδα 70.800 εμβόλια της εταιρίας τον Απρίλιο, 3000.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.