Ο Κύργιος είναι κατά τον Τσιτσιπά «μαύρο πρόβατο», όμως...

Ο Κύργιος είναι κατά τον Τσιτσιπά «μαύρο πρόβατο», όμως...

Η μοναχικότητα των ατομικών αθλημάτων απαιτεί συνήθως μεγάλη αυτοκυριαρχία και πειθαρχία. Επιτάσσει συγκεκριμένες συμπεριφορές - για την έξωθεν καλή μαρτυρία - σε νέους αθλητές των οποίων το αίμα «βράζει», καθώς συχνά έχουν λύσει και το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους μερικά χρόνια μετά την ενηλικίωσή τους. Γι’ αυτό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να επιλέγει τακτικά τον αυθορμητισμό. Γι’ αυτό και θαυμάζει τον αμφιλεγόμενο Νικ Κύργιο.

Ο Ελληνας τενίστας και ο ελληνικής καταγωγής αθλητής από την Αυστραλία μοιράζονται μία ιδιαίτερη σχέση, που συνήθως γίνεται viral στα social media. Ο Τσιτσιπάς, μιλώντας στο podcast «No Challenges Remaining», σχολίασε τις αντισυμβατικές και τακτικά εκκεντρικές συμπεριφορές του Κύργιου, τονίζοντας πως «θεωρείται το “μαύρο πρόβατο” του τένις. Του αρέσει να τραβάει πάνω του την προσοχή και τη δημοσιότητα, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα άσχημο...».

Ο Τσιτσιπάς εξήγησε ότι ο συναθλητής του διαθέτει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Πολλοί μισούν τη νοοτροπία και τα όσα λέει και κάνει. «Ομως, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αλλωστε, υπάρχουν άλλοι τόσοι που τον συμπαθούν γι’ αυτό που είναι. Προσωπικά το δέχομαι, διότι το τένις το χρειάζεται κάτι τέτοιο. Αυτό κάνουμε ψυχαγωγία. Υποτίθεται πως είναι διασκεδαστικό. Ο Νικ έχει έναν μοναδικό τρόπο, που πολλοί άλλοι δεν διαθέτουν».

Ο τρόπος που ο Ελληνας τενίστας μιλάει, χαριτολογώντας, για τον Αυστραλό, έχει να κάνει και με την προσωπική σχέση που αναπτύσσει μαζί του. Τον θεωρεί μεν καλό φίλο, αλλά αστειεύτηκε ότι «κάποιες φορές είναι... ενοχλητικός, διότι με καλεί στην εφαρμογή Facetime σε απίθανες ώρες. Πολλές φορές επικοινωνεί στη 1 τα ξημερώματα! Δεν τον καταλαβαίνω». 

Στις 27 του περασμένου Απριλίου, ο Τσιτσιπάς ανάρτησε σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία του με ένα πλακάτ που ανέγραφε έναν αριθμό τηλεφώνου, προτρέποντας τους 850.000 «ακολούθους» του να τον καλέσουν. Στην πραγματικότητα, αυτός ήταν ο αριθμός του Νικ Κύργιου, ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά του! Το κινητό του Αυστραλού δεν σταμάτησε να χτυπά, γράφοντας στον «Τσίτσι»: «Είναι τελείως ηλίθιος! Σταματήστε να μου τηλεφωνείτε». 

Σύμφωνα με τον Τσιτσιπά, ο παρεξηγημένος Κύργιος «είναι υπερδραστήριος και σιχαίνεται την ήττα. Δεν το πίστευα μέχρι που τον είδα πώς αντέδρασε όταν παίξαμε σε έναν αγώνα διπλού, στην Ουάσινγκτον. Με ξάφνιασε η συμπεριφορά του και ομολογώ πως δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, με τη σειρά μου».

Ούτως, ή άλλως, πιστεύει ότι «όσο ο Νικ δεν είναι ασεβής προς τους συναθλητές και τους αντιπάλους του, κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει κάτι. Μπορεί κάποιες φορές να έχει ενεργήσει με άσχημο τρόπο. Εχει, όμως, αποδείξει ότι σέβεται το παιχνίδι και απλά θέλει να είναι κάνει πάντα διασκεδαστικούς τους αγώνες του».