Ο Κάιρι Ίρβινγκ αγόρασε ένα σπίτι στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ!

Ο Κάιρι Ίρβινγκ αγόρασε ένα σπίτι στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ!

Το γόνατο του αστυνομικού στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα είναι μία εικόνα που ακόμη κάνει το κοινό να ξεροκαταπίνει. Προκαλεί, θλίψη, μελαγχολία και σε πολλές περιπτώσεις οργή. Ο θάνατος του Αφροαμερικανού στη Μινεσότα, τον περασμένο Μάιο, ξεσήκωσε το κοινό όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελώντας την τελευταία «σταγόνα» σε ένα «ποτήρι» που ξεχειλίζει.

Παράλληλα, οδήγησε στο κίνημα «Black Lives Matter» και σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και των διακρίσεων, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αθλητές. Ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε καλέσει τους συναδέλφους του στο ΝΒΑ να μην αγωνιστούν στη «φούσκα» του Ορλάντο, για την ολοκλήρωση της σεζόν εν μέσω κορονοϊού, ώστε να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για κοινωνική αλλαγή.

Ο σταρ των Νετς, πάντως, ήταν τραυματίας και δεν ταξίδεψε στη Φλόριντα. Ωστόσο, επιβεβαίωσε τις ευαισθησίες του και στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με τον παλαίμαχο παίκτη μπάσκετ, Στίβεν Τζάκσον, στενό φίλο του Τζορτζ Φλόιντ, ο Ίρβινγκ αγόρασε ένα σπίτι στην οικογένεια του θύματος, κάτι που έμεινε μυστικό για μήνες!

Ο Τζάκσον, ο οποίος έχει αναλάβει την ανατροφή της κόρης του Φλόιντ, Τζιάνα, σε δηλώσεις του σε podcast στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο γκαρντ του Μπρούκλιν - συχνά στο επίκεντρο του Τύπου για αμφιλεγόμενες συμπεριφορές και τοποθετήσεις – βοήθησε τους συγγενείς του άτυχου άνδρα με μία σπουδαία χειρονομία.

Ο Αμερικανός παίκτης, παρά το γεγονός ότι συνήθως προκαλεί ΜΜΕ και οπαδούς με τη στάση του εντός ή εκτός παρκέ, είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική δράση του. Προ εβδομάδων, την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική, μοίρασε φαγητό σε μη προνομιούχους κατοίκους του Μπρούκλιν και δώρισε ποσό 320.000 δολαρίων στον οργανισμό «Feeding America» και 200.000 γεύματα στην τράπεζα τροφίμων της Νέας Υόρκης!

Την ίδια περίοδο, αποκαλύφθηκε επίσης ότι κάλυψε τα έξοδα των διδάκτρων για δεκάδες φοιτητές του πανεπιστημίου Λίνκολν, ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της κανονικής περιόδου του WNBA, επίσης σε «φούσκα» στη Φλόριντα, πλήρωσε 1,5 εκατ.δολ. σε λογαριασμούς παικτριών που δεν θέλησαν να αγωνιστούν στους αγώνες για λόγους υγείας ή πρόληψης.