ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2021η
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός σώζει ζωές - Στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όσους δεν έχουν εμβολιαστει, ενώ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός σώζει ζωές - Στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας
Φωτογραφία αρχείου

«Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και προστατεύει από τον κορoνοϊό, ιδιαίτερα τους πιο ευπαθείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ χαρακτηρίζει «στοιχειώδη κίνηση αυτοπροστασίας» ειδικά για τους μεγαλύτερους το να εμβολιαστούν.

Επιπροσθέτως ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όσους από αυτούς δεν έχουν κάνει αυτό το βήμα και απευθύνει έκκληση να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο. «Σε αυτό πρέπει και μπορούν να συμβάλουν όλοι: οι πολιτικές δυνάμεις, η εκκλησία, οι φορείς των συνταξιούχων, η κοινωνία των πολιτών», τονίζει.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι η εμπειρία του Ισραήλ  και της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και η εικόνα από τα ελληνικά νοσοκομεία πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.