Αριθμός νεκρών ανάλογος με εκείνον στους Παγκόσμιους Πολέμους
Ντόναλντ Τραμπ για κορονοϊό

Αριθμός νεκρών ανάλογος με εκείνον στους Παγκόσμιους Πολέμους

«Φρικτή» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος την περίοδο που περιμένει τους συμπατριώτες του λόγω του κορονοϊού, τη στιγμή που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο αμερικανικό έδαφος έχει ξεπεράσει τις 300.000 και οι νεκροί τους 8.000. «Αυτή μάλλον θα είναι η πιο σκληρή εβδομάδα», εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί».

«Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Ντ. Τραμπ, σύμφωνα με το Bloombreg. Η φράση αυτή μαρτυρά ότι οι προβλέψεις που έχει από τους ειδικούς μάλλον είναι εφιαλτικές.

O Nτ. Τραμπ δεν έδωσε εκτιμήσεις για το πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους τις προσεχείς εβδομάδες ωστόσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 200.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον ιό. 

Κυβερνήτες και οι κρατικοί υπάλληλοι υγείας έχουν εκφράσει ανησυχία για την έλλειψη αναπνευστήρων σε ορισμένες περιοχές, λέγοντας ότι οι ελλείψεις πιθανώς θα οδηγήσουν σε θάνατο ανθρώπους που είναι ήδη σοβαρά άρρωστοι. Ο αυξανόμενος ρυθμός των μολύνσεων προκαλεί συμφόρηση στα νοσοκομεία - ειδικά στη Νέα Υόρκη - που αγωνίζονται να φροντίσουν τους ασθενείς.

Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή τους εργάζεται για να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερες ζωές.

Την ώρα που επισήμως η Κίνα έχει περιορίσει την επιδημία, οι ΗΠΑ οδεύουν να γίνουν το νέο παγκόσμιο επίκεντρο της covid-19. Μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης καταγράφηκαν χθες 1.905 νέοι θάνατοι.

Οι Αμερικάνοι προετοιμάζονται για το χειρότερο, κατασκευάζοντας νοσοκομεία εκστρατείας από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι με χιλιάδες επιπλέον κλίνες, ενώ ένα πλωτό νοσοκομείο έχει φτάσει στη Νέα Υόρκη.