8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Νότια Κορέα - Yonhap: Πρώτοι θάνατοι που αποδίδονται στην Όμικρον

Νότια Κορέα - Yonhap: Πρώτοι θάνατοι που αποδίδονται στην Όμικρον
AP

Δύο ασθενείς που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 σε νοσοκομείο στην Γκουάνγκτζου (νότια) επαληθεύτηκε ότι είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Επρόκειτο για δύο ανθρώπους ηλικίας άνω των 90 ετών, πρόσθεσε το Γιονάπ, διευκρινίζοντας πως οι θάνατοί τους ερευνώνται ακόμη. Αν επιβεβαιωθεί πως υπέκυψαν εξαιτίας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής αυτής του SARS-CoV-2, θα πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που προκαλεί στη χώρα.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 1.318 κρούσματα της Όμικρον.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι χθες Κυριακή ως τα μεσάνυχτα επιβεβαιώθηκαν 3.129 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 36 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έφθασε έτσι τους 5.730 νεκρούς επί συνόλου 642.207 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,89%.