Νέα απόρριψη της προσφυγής Τραμπ στην Πενσυλβάνια

Νέα απόρριψη της προσφυγής Τραμπ στην Πενσυλβάνια

Ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε την νέα προσπάθεια της νομικής ομάδας της εκστρατείας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών, κλείνοντας έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, τον κύκλο των δικαστικών ενστάσεων.

«Οι ελεύθερες, δίκαιες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας μας. Οι κατηγορίες για νοθεία είναι σοβαρές. Αλλά το να αποκαλέσουμε τις εκλογές προϊόν νοθείας δεν σήμαινε ότι ισχύει κιόλας», έγραψε ο Στέφανος Μπιμπας εξ ονόματος μιας ομάδας τριών δικαστών. Επίσης αναφέρεται ότι «οι ισχυρισμοί της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καμία αξία».

Η νομική ομάδα του απερχόμενου προέδρου είχε υποβάλει ένσταση επί της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή Μάθιου Μπραν ο οποίος προ ημερών είχε αποφανθεί ότι η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε «νομικά επιχειρήματα χωρίς αξία που δεν υποστηρίζονται από αποδεικτικά στοιχεία».

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόρριψη ούτε μιας ψήφου. Οι άνθρωποι, οι νόμοι και τα θεσμικά μας όργανα απαιτούν περισσότερα», είχε γράψει ο δικαστής Μπραν.

Σημειώνεται ότι, ο Τζο Μπάιντεν ανέτρεψε διαφορά περίπου 700,000 ψήφων την οποία είχε αρχικά ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, αφού στη συγκεκριμένη πολιτεία οι επιστολικες ψήφοι καταμετρήθηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης. Τελικά, ο Μπάιντεν επικράτησε με 81.000 ψήφους διαφορά ήτοι 1,2%.

Η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει πρακτικά οτι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ελπίδα να ανατρέψει νομικά τα αποτελέσματα, αφού καμία από τις ενστάσεις και τις προσφυγές του δεν στέφθηκαν με επιτυχία στις επίμαχες πολιτείες της Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Πενσυλβάνια.