ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που διοργανώνει

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που διοργανώνει

Για υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «από τη μια καταγγέλουν σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούν προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα τονίζει πως «το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες», ενώ υπογραμμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει».

Αναλυτικά, η απάντηση του κυβερνώντος κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κορονοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει.

Το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εργαλιοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις

Νωρίτερα την Τρίτη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή το τόσο το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ όσο και το όριο των 100 ατόμων για τις συναθροίσεις, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα πως «αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία. Προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού. Μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια. Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση έχει βρει απέναντί της σε αυτόν τον σχεδιασμό το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τους πρυτάνεις μέχρι τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιό της και να ακούσει τις αντιπροτάσεις που έχουν τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι περισσότεροι από 1.200 πανεπιστημιακοί που έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο. Την καλούμε επίσης, αντί να σπαταλήσει λεφτά για προσλήψεις ειδικών φρουρών, να ενισχύσει οικονομικά τα πανεπιστήμια και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει το δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας και στέκεται ενάντια στην επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου».