Ν. Κεραμέως: Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων

Ν. Κεραμέως: Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων

Απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέροντας ότι «δεν έχει διεξαχθεί διάλογος λέτε, ότι φέραμε το νομοσχέδιο στα μουλωχτά – ενώ συζητιέται μήνες ολόκληρου». «Αν είναι έτσι, να μην προχωρήσει η ψήφιση - να κλειδώσουμε τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι «το πρωί διαδηλώνετε και χωρίς στοιχειώδεις αποστάσεις, το μεσημέρι καταγγέλλετε την αύξηση κρουσμάτων».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «οι Πρυτάνεις συμφωνούν με ελάχιστη βάση εισαγωγή, με επιλογές στο μηχανογραφικό, με ελεγχόμενη είσοδο, και συμφωνούν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πανεπιστήμια. Οι έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν 40% των ψηφοφόρων σας συμφωνούν με τις ΟΠΠΙ».

Σχετικά με το νομοσχέδιο σημείωσε ότι εγείρει μονάχα εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Πόσο να συζητήσουμε αν πρέπει να μπαίνει κανείς με 1 και 2 στα 20; Αν είναι φυσιολογικό να είναι 20 χρόνια κάποιος φοιτητής;».

Στην τοποθέτησή της στη Βουλή ζήτησε προτάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «για πρόταση μόνο ακούσαμε, του Υπουργού σας, κ. Μάρδα για αστυνομικούς-ινκόγκνιτο».

«Μιλάτε για εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων από ξένα παραρτήματα - είναι οι απόφοιτοι των οποίων για πρώτη φορά ο κ. Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου -και σωστά- έδωσαν το δικαίωμα να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση, διότι είναι υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου. Πόση υποκρισία; Και το αλλάξατε λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Όπως ο Έλληνας μπορεί να δουλεύει στη Γαλλία, στη Γερμανία. Δεν είμαστε Ευρώπη αλά καρτ - να παίρνουμε μόνο τα χρήματα ΕΣΠΑ, ταμείου ανάκαμψης», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Τέλος, ανέφερε σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha ότι «χθες κάνατε μια πρωτοφανή δήλωση - Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο - ποιο ρίσκο; να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας; Δέχεστε εσείς το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος;». «Ο λαός θα κρίνει», κατέληξε στις δηλώσεις της.