ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

N. Κεραμέως: Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ

N. Κεραμέως: Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών πρώην φοιτητριών του Αριστελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία σημειώνει πως «δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο».

Αναλυτικά, η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

«Οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη #Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους. Δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών.

Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις. Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Δευτέρα, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε επισήμως να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.