Ν. Κακλαμανάκης: Ομερτά και βία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας

Ν. Κακλαμανάκης: Ομερτά και βία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας

Για τη Σοφία Μπεκατώρου και την απόφασή της να αποκαλύψει τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, μίλησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, στο κανάλι OPEN.

«Τη Σοφία Μπεκατώρου τη γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο κορυφαία αθλήτρια, αποδεικνύει ότι και στη θάλασσα είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της, η οποία μετά τα όσα είχα πει στη Βουλή, κι ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή για τη Σοφία και για άλλους αθλητές της ομοσπονδίας να μιλήσουν, δυστυχώς δικαιώνομαι. Από τα 19 μου λέω ότι η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. 33 χρόνια μετά και με όσα καταγγέλλει η Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στη χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής», ανέφερε ο Ολυμπιονίκης.

«Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι δεν φτάνει να μην αδικούμε, αλλά να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν, αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για εμένα» είπε ο κ. Κακλαμανάκης.

«Λυπάμαι για αυτήν την εξέλιξη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε. Είχα ακούσει δεξιά κι αριστερά κάποια πράγματα αλλά όχι τόσο συγκεκριμένα. Μεγαλύτερος είναι ο βιασμός του σώματος αλλά της ψυχής. Σε πολλά παιδιά έχουν καταστρέψει το όνειρό τους γιατί τα έχουν δυσκολέψει σε τέτοιο βαθμό, τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν», συμπλήρωσε.