Ν. Δένδιας: H Τουρκία το έχει παρατραβήξει, απαράδεκτη η συμπεριφορά της

Ν. Δένδιας: H Τουρκία το έχει παρατραβήξει, απαράδεκτη η συμπεριφορά της

Η Eυρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι «το έχει παρατραβήξει» και ότι η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Al Arabiya.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η πρόκληση ενός Νεο-Οθωμανικού κράτους που προσπαθεί να επιβληθεί στους γείτονές του με βία αν αυτό χρειαστεί» είπε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους τρομοκράτες σε Συρία, Λιβύη και Νότιο Καύκασο διαταράσσοντας την δημόσια τάξη των χωρών της περιοχής.

Αναφέρθηκε επίσης και στην τακτική της Τουρκίας να υπονομεύσει την κυβέρνηση Σίσι στην Αίγυπτο ώστε να δημιουργήσει συνθήκες υπέρ αυτής στη Μεσόγειο.

«Μερικές φορές η ΕΕ επέτρεψε στην Τουρκία να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, και αυτό δεν είναι καλό για την Τουρκία, δεν είναι καλό για την ένωση, δεν είναι καλό για την τουρκική κοινωνία και δεν είναι καλό για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και γενικά στην περιοχή», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στη στάση της Γερμανίας: «Δεν μπορούμε καν να αντιληφθούμε ότι η Γερμανία θα επέτρεπε σε μια χώρα να απειλήσει την Ελλάδα. Η Γερμανία δεν θα επέτρεπε σε μια χώρα που απειλεί τα μέλη της ΕΕ με πόλεμο να κατέχει επιθετικά όπλα που μπορούν να αλλάξουν τη συνολική ισορροπία στην περιοχή.