Ν. Χαρδαλιάς: Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς

Ν. Χαρδαλιάς: Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς

Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς, επισήμανε ο Ν Χαρδαλιάς τονίζοντας πως η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει τους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες, αλλά να μείνουν σπίτι τους προσηλωμένοι στην κατ' οίκον προσευχή.

Κατή τη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο για τον ιερέα, τον ψάλτη και τον νεωκόρο, σημειώνοντας πως «είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό».

Σχετικά με τις αφίξεις στη χώρα από το εξωτερικό, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως συνεχίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στα αεροδρόμια και υποβάλλονται σε εξέταση για τον κορονοϊό οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα.

Όπως είπε, κατά την άφιξή τους οι επιβάτες οδηγούνται σε ξενοδοχείο όπου υποβάλλονται στο τεστ. «Όσοι είναι αρνητικοί αποχωρούν από το ξενοδοχείο και ολοκληρώνουν την καραντίνα τους στον τόπο που έχουν δηλώσει στην αντίστοιχη φόρμα. Οι θετικοί παραμένουν εκεί», πρόσθεσε.    

Ο κ. Χαρδαλιάς έκλεισε με αναφορά στην καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως γινόμαστε παράδειγμα για όλον τον κόσμο και στο τέλος θα βγούμε νικητές.

«Με αυταπάρνηση και γενναιότητα κάνουμε αυτό που πρέπει. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές», είπε.