Ν. Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Έκκληση για την τήρηση των μέτρων – Η κατάσταση είναι κρίσιμη

Ν. Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Έκκληση για την τήρηση των μέτρων – Η κατάσταση είναι κρίσιμη

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων στην Κοζάνη η οποία είναι η πρώτη περιοχή που βρίσκεται στο 4ο επίπεδο υπόψιν, απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασιάς Νίκος Χαρδαλιάς υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σημειωτέον σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιοχής. Τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευαν υπόψιν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

Αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασιά  προχώρησε σε δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ταυτόχρονα προειδοποίησε και για άλλες περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Αυτό που χρειάζεται είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι «από εδώ ξεκίνησε το πρόβλημα και στην πρώτη  φάση της πανδημίας του κορονοϊού».

«Υπάρχουν ανησυχίες. Αντιλαμβάνονται την κόπωση που υπάρχει. Ελπίζω ότι αμέσως μετά το 14ημερο να μπορέσουμε να επιτρέψουμε στο επίπεδο 3», υπογράμμισε.

«Καμπανάκι» και για άλλες περιοχές

Επιπροσθέτως ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ανησυχία του και για άλλες περιοχές. «Μας ανησυχούν Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη» σημείωσε τονίζοντας ότι  είναι πολυπαραγοντικοί οι δείκτες με βάση τους οποίους αποφασίζεται ένα lockdown.

Να σημειωθεί πως στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί στα Γιάννενα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης)