Ν. Αφρική: Η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της επιδημίας λόγω του στελέχους Όμικρον

Ν. Αφρική: Η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της επιδημίας λόγω του στελέχους Όμικρον

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάλα δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της επιδημίας covid-19 λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, όμως πρόσθεσε ότι προς το παρόν τα νοσοκομεία δεν βρίσκονται υπό πίεση.

Ο Φάλα επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί στις επτά από τις εννέα επαρχίες της χώρας, στις οποίες παρατηρείται και άνοδος των κρουσμάτων της covid-19. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα το κύμα αυτό της επιδημίας να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει πολλούς θανάτους και εκτίμησε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση του Όμικρον είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός προέτρεψε τους συμπατριώτες του να εμβολιαστούν πλήρως κατά της covid-19, τονίζοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη προστασία έναντι του Όμικρον.

Άνευ προηγουμένου αύξηση

Η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει μια «άνευ προηγουμένου αύξηση» στα νέα κρούσματα του κορονοϊού σε σύντομη χρονική περίοδο λόγω της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε σήμερα η κορυφαία επιστήμονας του νοτιοαφρικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Ασθενειών Μισέλ Γκρουμ.

Αν και χρειάζονται επιπρόσθετα στοιχεία για το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα τον περασμένο μήνα όσον αφορά την σοβαρότητα και την μεταδοτικότητά του, η Νότια Αφρική έχει αρχίσει να βλέπει ότι υπάρχει μια μετατόπιση όσον αφορά τις λοιμώξεις από την ηλικιακή ομάδα των νεότερων σε αυτήν των ηλικιωμένων, σημείωσε επίσης η ίδια σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Είναι σημαντικό η προετοιμασία για έξαρση να περιλαμβάνει παιδιατρικές κλίνες και προσωπικό καθώς υπάρχει αύξηση των εισαγωγών παιδιών ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών, κατέληξε η ίδια.