7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Χάσαμε ανθρώπους από fake news για τους εμβολιασμούς

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Χάσαμε ανθρώπους από fake news για τους εμβολιασμούς

«Έχουμε μια δαιμονοποίηση ενός θέματος που δεν έχει να κάνει με την πίστη και την εκκλησία. Πίσω από αυτούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους καθοδηγούν. Αυτοί οι άνθρωποι δυσφημούν την εκκλησία στη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, επισημαίνοντας ότι «η πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών τηρούν τα μέτρα».

«Παρασύρονται δυστυχώς, από μια πνευματική αυτάρκεια διότι πίσω από αυτούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους καθοδηγούν. Δεν θέλουν να δεχτούν ότι η Εκκλησία μας έχει έναν τρόπο που λειτουργεί, ότι ο Επίσκοπος έχει τη μεγάλη ευθύνη ως πατέρας όλων, κληρικών και λαϊκών. Και αυτοί οι άνθρωποι, κατά κάποιο τρόπο δυστυχώς, δυσφημούν την εκκλησία στη ζωή των ανθρώπων», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος. 

Μιλώντας στο Mega ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις των ιερέων που έχουν δαιμονοποιήσει το ζήτημα. Η πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών τηρούν τα μέτρα. Η ευθύνη δεν είναι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους. Ο ιερέας πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, άνθρωποι της εκκλησίας έχασαν τη ζωή τους από τα fake news του διαδικτύου. «Πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Χάσαμε ανθρώπους της εκκλησίας μόνο και μόνο επειδή έγραφαν στο διαδίκτυο “μην κάνετε το εμβόλιο”».

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, είπε πως «έχω ένα θέμα. Προτιμώ την πειθώ. Παροτρύνω τους ιερείς μου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Θα επιμείνω. Θα προσπαθήσω να τους πείσω. Θέλω η απόφαση να είναι δική τους».