Μετάλλαξη Όμικρον: Η Αυστραλία ανακοινώνει με τη σειρά της ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Αυστραλία ανακοινώνει με τη σειρά της ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε σήμερα περιορισμούς σε ανθρώπους που βρίσκονταν πρόσφατα σε εννέα κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής, μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού, που εγείρει ανησυχία για νέο φονικό κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα δυνάμει των μέτρων –με άμεση ισχύ– που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον, θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που βρίσκονταν στις χώρες αυτές πρόσφατα η είσοδος στην αυστραλιανή επικράτεια, ενώ οι πολίτες της χώρας και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού που επιστρέφουν θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ο Γκρεγκ Χαντ.

Οι χώρες που αφορούν οι περιορισμοί είναι η Νότια Αφρική, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο, το Εσουατίνι, οι Σεϊχέλες, το Μαλάουι και η Μοζαμβίκη.

«Σε όποιον δεν είναι πολίτης της Αυστραλίας ή συγγενής πρώτου βαθμού πολίτη της Αυστραλίας, και βρισκόταν σε αφρικανικές χώρες όπου έχει εντοπιστεί και εξαπλωθεί η παραλλαγή Όμικρον μέσα στις προηγούμενες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Αυστραλία», είπε ο κ. Χαντ.

Πιθανόν, το σημαντικότερο στοιχείο ως προς την Όμικρον είναι το ότι έχει πρωτεΐνη ακίδα δραματικά διαφορετική από αυτή στην οποία βασίζονται τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα για την COVID-19. Οι ειδήσεις για την παραλλαγή αυτή του ιού πυροδότησαν χθες ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

 Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον» - Ποιες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους